Lucrările pentru viitorul mormânt al Regelui Mihai se desfăşoară în ritm alert. După ce i s-a interzis candidatura la Primăria Curtea de Argeş, părintele Caliopie a revenit la cele duhovniceşti şi s-a dus în şantier pentru a impulsiona lucrările la regalul loc de veci. În acest moment, se lucrează de zor la acoperiş, semn că lucrarea se apropie de final.
Iniţial, atunci când a fost construită mănăstirea de la Curtea de Argeş, Regele Carol a decis că acela va fi locul de veci al lui şi al urmaşilor săi. În interiorul bisericii se află acum, sub lespezi de marmură, patru morminte: al lui Carol I, Elisabeta, Ferdinand şi Maria, nemaifiind loc şi pentru alte locuri de veci. Tocmai de aceea, atunci când au fost aduse în ţară, în 2003, rămăşiţele pământeşti ale lui Carol al II-lea, acestea au fost puse într-o criptă amenajată în paraclisul mănăstirii din parc.
În 2009, la solicitarea Familiei Regale, Arhiepiscopia Argeşului a început construcţia unui lăcaş de cult care să poată adăposti şi mormântul Regelui Mihai, atunci când acesta va părăsi această lume. Construcţia are 36 de metri lăţime în zona faţadei, iar înălţimea turlei centrale este de 21 de metri. La intrare s-a construit un spaţiu destinat necropolei regale, unde sunt proiectate 16 morminte pentru membrii familiei regale.
Vestea că Regele Mihai se află într-o stare precară de sănătate pare a fi grăbit lucrările. De altfel, regele a şi decis să se retragă din viaţa public după ce a fost operat şi diagnosticat cu leucemie cronică şi carcinom epidermoid metastazant.