Margareta Crăciunescu, managerul societății Confarg, susține că interpretarea ușor alarmistă a cifrelor cazurilor de Covid-19 din Argeș se face și pe fondul faptului că aceste cifre nu sunt puse în contextul adecvat: anume că în Argeș se testează incomparabil mai mult decât se făcea la început. În egală măsură, însă, nu poate ignora nici atitudinea iresponsabilă și care denotă lipsă de educație a multora dintre românii care se comportă ca și cum acest virus nu ar fi existat vreodată.
,,Numărul de cazuri din Argeș nu cred că este mai mare decât numărul de cazuri din alte județe, în procente. Din informațiile pe care le am, în Argeș se testează mai mult decât în altă parte. Tocmai de aceea lucrurile trebuie analizate în context. În perioada stării de urgență, testările au fost foarte puține. Nu mai suntem în acea perioadă. De un lucru, însă, sunt sigură: lumea, într-adevăr, nu este conștientă de ceea ce trebuie să facă. Trăim în țara în care, ca să dau un exemplu oferit de Lucian Mândruță, este permisă vânzarea capetelor de centură de siguranță pe care oamenii le achiziționează pentru a nu mai purta centura de siguranță. Și atunci, ce pretenție să mai avem noi de la astfel de oameni să poarte măști? Eu lucrez într-o fabrică cu 250 de oameni. Am încercat să implementez de la început toate normele de protecție. Până la acest moment nu am avut nici măcar un caz. Sunt, însă, oameni care spun… eu nu cunosc pe nimeni care să se fi îmbolnăvit, deci nu există. Păi, pe principiul ăsta, dacă nu cunoști pe nimeni care se droghează, înseamnă că drogurile nu există? Logica asta mică, meschină, superficială, speculativă, livrată și alimentată inclusiv de presă, ne face foarte mult rău. Dacă oamenii nu se spală pe mâini și nu poartă măști, ce vrem noi să facem în România? " se întreabă, retoric, managerul Confarg.
Potrivit Margaretei Crăciunescu, disciplina nu se face prin convingere, ci prin constrângere, prin aplicarea legii, motiv pentru care și-ar dori ca autoritățile să fie mai ferme cu cei care, în definitiv, pun și viața altora în pericol.
Legat de revenirea la restricții sau, mai rău, de posibilitatea carantinării județului, managerul Confarg susține că Argeșul nu este Suceava și că astfel de măsuri, cel puțin în contextul actual, nu ar fi justificate.
,,Nu înțeleg cum ar fi dorit autoritățile să închidă județul: să nu mai intre sau să nu mai iasă nimeni din el? Să se închidă autostrada și benzinăriile? Județul nostru nu este Botoșani sau Suceava. Dacă se discută în context, nu cred că se pune problema să reintroducem restricții, doar dacă nu cumva se vrea crearea unor puncte de interes sau să facem un fel de revistă can-cano-SARS-CoV. Nu cred că închiderea unui județ ar fi o decizie responsabilă, ci una doar de fațadă. Situația în Argeș este una particulară, pentru că nu există focare. Atâta timp cât nu există focare, nu ai nici vinovați, ceea ce înseamnă că avem o mare problemă! În lipsa lor, înseamnă că toți suntem la fel de vinovați sau la fel de… nevinovați. Toți avem aceeași responsabilitate. Personal, eu sunt la fel de îngrijorată ca acum cinci luni, patru luni sau trei luni. Mă îngrijorează faptul că oamenii nu înțeleg importanța unor lucruri simple: purtarea măștii, spălatul pe mâini și distanțarea fizică." ne-a mai declarat Margareta Crăciunescu.