Calculele hârtiei spuneau că Dacia ar fi justificată să spere la o victorie în meciul cu CSM Slatina, dar în vremurile astea tulburi, nici măcar matematica nu mai e ce era odată…
CSM Slatina, cu o echipă decimată de accidentări, a început prost campionatul, se afla sub Dacia în clasament înaintea acestui meci, la diferență de două puncte și părea una din echipele de tradiție ale Ligii Florilor care poate fi învinsă. Părea…
Dacia a pierdut pe mâna ei, la fel ca în meciul cu Rapid București, la fel ca în meciul cu Zalău. Bine, nu trebuie să uităm că meciurile au fost de fapt și pe mâna arbitrilor, iar echipele mici sunt ajutate, discret dar eficient, să piardă. Astăzi Dacia a fost arbitrată de aceeași brigadă de arbitri (Marian Drăghici / Ionuț Drăguț) care a rezolvat victoria Slatinei în meciul cu Dacia de la barajul de pomină de la Cisnădie, din vara lui 2019 (25-24 pentru oltence).
Astăzi, Dacia a avut meciul în mână și nu a știut ce să facă cu el.
Așa cum anticipam, s-a jucat cu ochii pe puncte, tensiunea a fost extrem de mare, umplând chiar și tribunele goale ale Sălii Polivalente.
În prima repriză Dacia a condus până în minutul 10, când Chitacu a adus Slatina în avantaj, (6-5).
În minutul 15,28 handbalistele antrenate de Victorina Bora s-au desprins la 3 goluri avantaj (8-5). Interul dreapta, Katarina Tanaskovic, a fost aceeași verigă slabă ca în meciul cu Rapid, motiv pentru care Gheorghe Covaciu a introdus-o în teren pe Iulia Șerban, reîntoarsă la echipă după o accidentare care a ținut-o departe de teren ceva vreme.
Iulia s-a descurcat, oricum, mai bine, marcând și un gol în acest meci.
Până la pauză Dacia a revenit și a încheiat cu un avantaj de un gol 12-13.
Repriza secundă a început promițător pentru argeșence, cu Alexandra Georgescu reușind goluri spectaculoase de la 9 metri și păstrându-și precizia chirurgicală cu care punctează la loviturile de osândă (patru goluri astăzi din 7m și 7 din acțiune).
Dacia a condus cu 3 goluri, din minutul 36 (14-17) până în minutul 48 (18-21), dar a avut un final apocaliptic reușind să mai marcheze doar o singură dată până la sfârșitul partidei. Au fost ratări și greșeli din partea jucătoarelor cu experiență.
Victorina Bora a citit jocul Daciei și a contrat eficient pe fondul crispării evidente a jucătoarelor lui Gheorghe Covaciu, care nu au mai avut spre final curajul să-și asume aruncarea spre poartă.
Au făcut-o, însă, experimentata Lorena Ostase de patru ori (7 goluri în meci), Hermina Stoicănescu ( 8 goluri în meci), Andreea Popescu și Larisa Tamaș, care au încheiat tabela cu scorul 25-22.
Victorina Bora: ”Am gestionat mai bine momentele importante și am fost inteligente, jucând doar pentru puncte”
Gheorghe Covaciu: ”Eu cred că lipsa de concentrare din final a dus la această înfrângere. Mai avem de învățat, suntem o echipă tânără. Felicit echipa adversă, s-a văzut experiența superioară a Slatinei în gestionarea acestor momente”.
Primarul Mioveniului, Ion Georgescu și directorul SEDC Mioveni, Nicolae Tudose, au venit la meci pentru a se bucura de o victorie, care n-a fost să fie.
În fond, Dacia rămâne în obiectiv, pentru că lupta pentru supraviețuirea în Liga Florilor o dă cu Galați, Activ și U Cluj, echipe pe care le-a învins și sunt sub Mioveni în clasament.
Diferențele valorice între bugetele și loturile nou promovatelor comparativ cu echipele din Ligă sunt mari și au fost accentuate de incertitudinea promovării și de perioada scurtă avută la dispoziție pentru transferuri pe o piață deja secătuită de cluburile mari.
Urmează etape infernale pentru Dacia Mioveni, rămasă cu 9 puncte din 10 meciuri. Are de jucat cu Minaur, Gloria Bistrița, Dunărea Brăila și CSM București…
CSM SLATINA – DACIA MIOVENI 25-22 (12-13) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț
Slatina: Pașca, Nagy – Stoicănescu 8, Ostase 6, Popescu 4, Tămaș 3, Cârligeanu 1, Drăghici 1, Chitacu 1, Rusu 1, Ivan, Fulgoi. Antrenor: Victorina Bora.
Mioveni: Popovic, Nanu – Georgescu 11, Toma 4, Cîrjan 3, Banciu 2, I. Andrei 1, Lipară 1, Onicaș, Tanaskovic, Tomescu, Boian, Constantinescu, Porohniuc, Șerban. Antrenor: Gheorghe Covaciu.
Dar, să ne bucurăm de handbal!