CS Dacia Mioveni dă un mesaj de forță echipelor care se bat pentru rămânerea în Liga Florilor.
Reprezentanta Argeșului în titrata competiție a jucat astăzi cu CSM Galați, din postura de ”gazdă la București”, meciul contând pentru etapa a VII-a.
Înaintea acestei întâlniri Dacia pierduse cu Măgura Cisnădie, SCM Craiova, SCM Rm Vâlcea, și Gloria Buzău și câștigase cu U Cluj și Activ Prahova, (Crișul nu se mai pune= muncă patriotică), iar Galațiul o încasase de la Măgura Cisnădie, CSM București, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița și avea tot două victorii, cu U Cluj și CSM Craiova. În etapa precedentă, echipa gălățeană s-a odihnit, profitând de retragerea Crișului. În clasament Dacia era pe 11, iar Galațiul pe 12.
Deși nou promovată, la fel ca Dacia, CSM Galați are o echipă cu mare experiență, formată cu jucătoare care au evoluat la nivel înalt în handbal. De exemplu, interul dreapta, Patricia Vizitiu, care a fost în negocieri și cu Dacia Mioveni, pe vremea când nu se știa dacă se promovează sau dacă se va mai juca barajul de promovare. Alte jucătoare valoroase și experimentate sunt Cristina Gheorghe care a jucat și în campionatul și naționala Italiei, Alla Șheiko (coordonator de joc – Naționala Ucrainei) , pivotul Tamara Bokaric (Roman), în centru Daciana Balaban (4 ani la CSM Galați) și Daniela Corban (aur și bronz la CM cu naționala României de junioare și mai multe echipe importante din prima ligă), extrema dreapta Cătălina Cioaric (echipa națională junioare -aur CM 99, tineret*aur 2000, senioare), etc
Cu toate acestea, Dacia Mioveni avea să conducă permanent acest joc, arătând că și-a studiat bine adversarul și că are puterea să câștige. Printre surprizele pregătite pentru gălățence a fost prezența celor două jucătoare din Serbia, portarul Tamara Popovic și interul dreapta Katarina Tanascovic, pentru prima oară împreună în Liga Florilor. Nu a fost doar un simplu act de prezență, cele două contribuind din plin la mersul bun al Daciei.
Dacia a început meciul turată la blană, reușind să pună 3 goluri în fața adversarului din minutul 6, (4-1) motiv pentru care Alexandrina Soare a cerut primul timeout al meciului.
La reluare Cristina Marcu marchează din pasa Dacianei Balaban, 4-2. O apărare în semicerc aduce un 7m pentru Dacia și Alexandra Georgescu, specialista aruncărilor de osândă, deschide seria incredibilă a celor 15 goluri marcate în acest meci. 5-2.
Apărarea își face treaba, dar Katarina aruncă în bara transversală pe atac. Tamara e atentă la o aruncare cu pământul, dar atacul Daciei e ratat. Apărarea e pe fază, Mădălina Toma recuperează, Boian, contratac, gol. 6-2.
O combinație frumoasă o aduce pe Tamara Bocaric în situație de gol. 6-3. Katarina Tanaskovic obligă apărarea adversă să intre în semicerc și Gerogescu face ce știe mai bine de la 7m. 7-3. Balaban nu o păcălește pe Tamara Popovic din extremă stg.
Katarina dă gol și încredere echipei, de la 9 metri.
Cîrjan se bate din greu cu apărarea adversă și obține fault.
La amenințarea de joc pasiv Katarina înscrie cu concursul unei devieri a apărării gălățene. 9-4 min 16, 9-8, 10-5, 10-6 min 17. Mădălina Toma ratează din extremă și Patricia Vizitiu anunță că e pe teren: 10-7. Roxana Cîrjan recuperează la semicerc și face 11-7, după care apărarea Daciei îsi face din nou treaba și pe contraatac Mădălina Toma înscrie. 12-7.
12-8, Șheiko min. 19,20. Emilia Anghel apără la Tanaskovic și Patricia Vizitiu face 12-9. Banciu aruncă violent de frumos: 13-9.
Șeiko, cu norocul unei devieri, 13-10. 14-10, după care Balaban ține scorul la 3 diferență, în minutul 22,15.
Boian nu e de acord și face 15-11. Vizitiu face cunoștință cu reflexele Tamarei Popovic și ratează. Și Anghel apără la Banciu. 7m la un fault al Cynthiei Tomescu. Tamara apără spectaculos!
La faza următoare Patricia Vizitiu își arată clasa. 15-12. 7m Balaban. Eliminare 2 min Tomescu. Cioaric: 15-13
Time out, Covaciu min 27,15
Boian scapă mingea la semicerc și Cătălina Cioaric face 15-14. Cîrjan revine în joc și e doborâtă cu prețul unui fault, obținând eliminarea Tamarei Bocaric. Georgescu marchează din 7m al 6 lea gol al ei, 16-14. Mădălina Toma o scoate 2 minute pe Vizitiu și la aruncarea din extremă, 17-14, scorul pauzei.
La reluare C Cioaric marchează din extr drt, 17-15. Boian ratează după o fază lungită prea mult de Dacia, în condițiile în care avea superioritate în teren. Tamara respinge aruncarea Cristinei Andrița.
Eliminare 2m Katarina și 7m. min 33. Tamara Popovic apără! Motiv pentru care îi dedicăm momentul următor:
În inferioritate, Dacia face o fază superbă: aeriană, Mădălina Toma din extremă către Banciu, în centru: 18-15. Anca Onicaș se pricopsește cu o altă eliminare și rămânem cu 4 jucătoare în teren. Alla Sheiko: 18-16
Deși pare să fi pierdut din forță, Dacia continuă asaltul. Katarina aruncă la poartă, portarul respinge, Boian recuperează și rămân 3 goluri avans pe tabelă. 19-16
Tamara apără din nou în min 36.
Se aude un timeout necerut de Covaciu și meciul se întrerupe până se lămurește toată lumea că a fost o eroare. Dacia – fault în atac, Galațiul face pași, Banciu e faultată și Georgescu marchează 20-16 min 38.
Cioaric ratează din extremă, Georgescu revine cu o aruncare explozivă de la 9m: 21-16. 21-17
Banciu face o fentă și marchează 22-17. Galațiul pare că se bazează pe valoarea individuală a jucătoarelor. Andrița ia o acțiune pe cont propriu, 22-18. Georgescu reia faza golului precedent și marchează de la 9 m, 23-18 min 32, dar ratează următoarea aruncare. 23-19 Ana Lopătaru.
Un nou 7 m pentru Dacia și Georgescu dă al zecelea gol personal. 24-19 min 34,20
Time out Galați
7m Galați și 2 minute out Onicaș
Vizitiu, 24-20 min 45
Încercarea de pasă a Alexandrei Banciu e interceptată de apărătoare și Conachi înscrie: 24-21.
Vizitiu dă pe lângă, în atac Mădălina Toma ia eliminare 2 minute, dar Galațiul ratează atacul. Dacia o copiază și Lopătaru face 24-22 min 39.
Roxana Cîrjan e faultată din nou, Georgescu 7m: 25-22
Atentă, Tamara Popovic salvează din nou Dacia de un gol primit. Banciu e faultată în momentul aruncării. Georgescu 26-22. 26-23. Cynthia Tomescu e faultată.
Georgescu are golul 13, cu noroc. 27-23. Banciu e faultată și Georgescu face 28-24, marcând jumătate din golurile echipei.
7 m Galați, dar aruncarea este pe lângă poarta în care a intrat Olivia Nanu. La Galați spectrul înfrângerii forțeză erori, iar Cîrjan recuperează spectaculos o minge. Bocaric recuperează pentru Galați, dar Balaban forțează în atac. Cîrjan mai face rost de un 7m, Georgescu 29-24 min 28,35. Cîrjan out 2 min, la contactul cu Vizitiu. 29-25. Extremele Daciei fac o combinație aeriană foarte spectaculoasă, dar fără efect pe tabelă. Patricia Vizitiu stabilește scorul meciului cu 15 secunde înainte de final: 29-26.
Rezultatul aduce o mare satisfacție clubului din Mioveni care încearcă să-și întărească identitatea în lumea handbalului românesc și vizează performanța în acest sport. E un drum lung, la care Dacia a pornit cu mult entuziasm și speranță. Încet, încet, drumul pare să ducă în direcția dorită.
CS Dacia Mioveni
Nanu Olivia, Popovic Tamara, Rus Sara, Cîrjan Roxana Diana 2g, Onicaș Anca, Tanaskovic Katarina 3g, Georgescu Alexandra 15g, Banciu Alexandra 3g, Tomescu Cynthia, Boian Cristina, Toma Madalina 2g, Constantinescu Diana, Lipara Andreea, Nițu Geanina, Pîrvulescu Norica, Porohniuc Daria, Șerban Anisa, Preduca Andreea Gabriela.
Antrenori Gheorghe Covaciu, Daniel Gheorghe
CSM Galați
Bokaric Tamara, Gheorghe Cristina Viorica, Marcu Cristina, Andrița Cristina-Alexandra, Balaban Daciana, Cioaric Cătălina, Anghel Emilia Oana, Cîlici Lăcrămioara, Sheiko Alla, Caragea Roxana, Tănasă Iuliana Raluca, Conache Mădălina, Corban Daniela, Vizitiu Patricia, Puscas Madalina
Antrenor Alexandrina Soare
Dacia Mioveni este pentru moment pe locul 8. În următoarea etapă Dacia are meci cu echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău și își dorește să bifeze și la capitolul surprize în Liga Florilor.
Gheorghe Covaciu
“A fost un meci cu o contracandidată la evitarea retrogradării, un meci de 6 puncte, cum se spune. Vreau să îmi felicit echipa pentru că au jucat la capacitate maximă. Am câștigat încrederea cu care sper de acum încolo să obținem mai mult și cu echipele mai puternice decât noi”.
Declarații, Laurențiu Tudora, Președinte CS Dacia Mioveni:
”Chiar dacă a fost un meci de mare emoție, faptul că am fost la cârma jocului pe tot parcursul întâlnirii ne-a ajutat să credem în victorie. Am arătat prin joc motivele care ne îndreptățesc să credem că Dacia Mioveni poate și merită să rămână în Liga Florilor.
Facem tot ce depinde de noi pentru a oferi cele mai bune condiții de pregătire și le mulțumim tuturor celor care ne susțin: autorități locale, sponsori, suporteri.
Felicit echipa pentru dăruirea de care a dat dovadă și antrenorii pentru modul exemplar în care au pregătit acest meci extrem de important pentru obiectivul clubului!”
Constantin Ciobanu, director sportiv CS Dacia Mioveni
Gheorghe Covaciu si Daniel Gheorghe formează un cuplu de antrenori cu multă experiență, care a pregătit foarte bine jocul. Îi felicit!
Avem o echipă unită în teren și în vestiar. Fac această precizare pentru unii care ne atacă scriind bazaconii, probabil dintr-o plăcere maladivă de a face cu bățul prin gard. Handbalistele noastre au arătat că și-au dorit victoria, au muncit enorm și la pregătire și în joc. Între a se tăvăli pe teren pentru a cerși penalități si a juca handbal, au ales să joace cel mai bun handbal pe care îl pot da. Bravo, fetelor!
Am promovat ca sa rămână în Liga Florilor. Suntem modești, rămânem cu picioarele pe pământ și muncim mai departe. Mai e puțin și vom avea și cea mai nouă și modernă Sală din Liga Națională. Multumim și pentru asta Administratei Locale așa cum le mulțumim și sponsorilor care au venit alături de noi!