Sâmbătă, 7 septembrie, handbalistele CS Dacia Mioveni 2012 vor disputa primul meci al Campionatului Național de Handbal 2019-2020. Prima echipă cu care se vor întâlni ”acasă”, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești va fi Național Rm Vâlcea.
Dacia face parte din grupa C a Diviziei A, alături de Național Rm Valcea, CS Activ Prahova Ploiesti, ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub, CSU Targoviste și CSM TG. Jiu.
FC Argeș a renunțat la echipa de handbal, sacrificând-o pe altarul fotbalului, însă la Pitești se pare că zeul Fotbal are nevoie de mai multe ofrande pentru a lua în serios visul finanțatorilor de promovare în Liga I.
Dacia Mioveni pornește din nou la lungul drum al promovării în Liga Florilor, dar cu o mai mare experiență, după aventura Barajului de Promovare disputat în Cisnădie, la începutul lunii iunie, când calificarea i-a fost refuzată de CSM Slatina, în cârdășie cu U Cluj, după scenariul aprobat de Federație.
Cu noutăți importante în componența lotului, cu un nou antrenor principal, Marius Dănuleț, care a făcut rocada cu Daniel Gheorghe, acum antrenor secund, echipa Mioveniului va trebui să convingă repede că are toate ingredientele necesare pentru o rețetă de succes, cu care să conducă autoritar seria din care face parte în divizie și să promoveze direct, indiferent de adversarii care îi vor ieși în cale la Turneul Final, pentru a nu mai cădea în capcana Barajului de Promovare.
De fapt, dacă anul trecut intenția micului club din Mioveni de a promova în Liga Florilor stârnea zâmbete de mirare și ironii în lumea handbalului românesc, după prestația din Barajul de Cisnădie Dacia și-a atras multe simpatii de la cei care au înțeles că outsiderul de la Mioveni merita să urce în Ligă, așa încât obiectivul nu mai pare deloc fantezist.
De altfel, în conferința de presă susținută astăzi de CS Dacia Mioveni 2012 președintele clubului, Adrian Ștefan, a dat un cec în alb cu demisia pentru un eventual eșec în realizarea obiectivului.
Primarul Ion Georgescu, prezent la conferință, și-a exprimat explicit nemulțumirea în legătură cu modul în care au fost gestionate cele două oportunități de calificare și, mai ales, cu modul în care Federația organizează programul meciurilor Turneului de Baraj, care avantajează clar cele două echipe care coboară din Liga Națională, prin faptul că joacă ultimul meci al Turneului una contra celeilalte și se pot ajuta, așa cum a fost cazul între CSM Slatina și U Cluj, echipe care au simulat confruntarea, pentru a ține Dacia în afara Ligii. Totuși, semnalul dat primar către club este de unitate și sprijin pentru performanță.
În mare parte Dacia și-a păstrat echipa de bază, dar s-a mai întărit cu câteva jucătoare. Din lot au plecat Ana Vacariu și portarul Cristina Mititelu. S-au alăturat clubului șase jucătoare cu experiență: portarul Ionica Munteanu, Roxana Cîrjan, Carmen Strahan, Diana Constantinescu, Daniela Necula și Iulia Taran.
În meciul de sâmbătă, împotriva ambițioaselor handbaliste vâlcene, programat la ora 14,30, vom afla în ce măsură Marius Dănuleț și Daniel Gheorghe au reușit să creeze un grup, o echipă, care să dea sens obiectivului asumat de club.