Handbalistele CS Dacia Mioveni 2012 au avut astăzi penultima partidă a acestui Campionat Național al Diviziei A. Meciul s-a disputat ”acasă” în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.
CSU Târgoviște a fost un soi de sparring-partner pentru liderul seriei C, Dacia fiind deja cu gândul la meciurile cu adevărat grele, cele ale Turneului Semifinal, primul pas către obiectivul stabilit, promovarea în Liga Florilor.
Din păcate, echipa antrenată de Aurel Iancu nu a beneficiat de un lot care să fi putut deveni măcar un partener rezonabil de antrenament pentru Dacia, nivelul jocului prestat încadrându-se la nivelul ”entuziast”…
Revenind la jocul de astăzi, Dacia și-a văzut de drumul ei, punctând fără să se tureze prea tare.
Îmi place să cred că jucătoarele cu experiență s-au menajat în acest meci lejer, dincolo de strategia antrenorului Daniel Gheorghe, care le-a menajat oricum, rulând întreg lotul. Apărarea a profitat de lipsa de forță și de sărăcia de mijloace ale adversarului, recuperând foarte multe mingi, ce s-au transformat în sentințe de gol cu executare, pe contraatacuri în care Norica Pârvulescu – Speedy Gonzales (9 goluri), Deaconu Elena – Motoreta (5goluri), sârboaica Sladana Prelevic (4 goluri), au zburdat fără probleme.
S-au adăugat astăzi pe lista marcatorilor Ioana Toader (6 goluri), Anca Onicaș (2 goluri), Ana Dumitrașcu (1 gol), Anisa Șerban (2 goluri), Angela Todorovska (3 goluri), Carmen Veșcă (2 goluri) și, printr-o frumoasă execuție în poarta din celălalt capăt al terenului, portarul Diana Diaconu. Portarul Cristina Mititelu a intrat și ea în teren, apărând foarte bine. Panzerul, Geanina Nițu, a jucat astăzi până în minutul 46, dar se pare că a avut ceva probleme la sistemul de ochire, nereușind să tragă în poarta adversă niciun gol.
Surorile Ciontoiu continuă să-și susțină din tribună fostele colege.
Ana Vacariu nu a jucat astăzi, motiv pentru care voi spune, din nou, că tabela de marcaj a scăpat nedată peste cap, chiar dacă unii comentatori, fini cunoscători ai fenomenului, care ne împrumută expresiile și impresiile în textele lor, se vor inflama, ratând și de data asta întâlnirea cu sistemul de referință și logica contextului în care le-am plasat. Pentru a înțelege toată lumea, faptul că Anca Onicaș a stat pe bancă în meciul cu Târgu Jiu, chiar a redus proporțiile scorului, la fel cum s-a întâmplat astăzi, prin ”rezervarea” Anei Vacariu pentru întâlniri mai serioase.
În aceste condiții, scorul final a consemnat 24 de goluri diferență în favoarea Daciei, 35-11. La pauză scorul a fost 18-3.
De la oaspeți, Elena Liță, a fost cea mai bună jucătoare, marcând 6 goluri.
Sper să nu se mai minuneze comentatorii, cum de a reușit să dea atâtea goluri, așa cum au făcut-o după reușitele Elenei Andrița, care a marcat de 10 ori, în meciul din 28 martie, Dacia – Tg Jiu, scor 41-13. Au marcat, una mai mult de jumătate din puținele goluri ale propriei echipe, iar cealaltă 10 din 13, și chiar le-am remarcat pentru asta, așa încât nu e adevărată afirmația ”Dar oare de ce nu se pomeneste pe nicaieri despre asta? E chiar rusinos?” Astăzi, Elena Liță a fost blocată de apărătoarele Daciei în foarte multe situații, fiindu-i apărat chiar și un 7 metri.
Dacia și-a văzut de joc, indiferent de valoarea adversarului, iar noi am păstrat proporțiile de fiecare dată. Nu e nimeni atât de naiv la Mioveni, încât să ia ca reper valoric aceste jocuri. Înțelegem că la Turneul Semifinal s-ar putea să dăm cu capul în pragul de sus, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne bucurăm de handbal, în orice context, așa cum o fac suporterii care vin peste tot la meciurile Daciei și o încurajează frenetic, indiferent de scor și de adversar. Sport maxim și emoție, nu-i așa?!…
La sfârșitul întâlnirii de astăzi, profesorul Iancu ne-a declarat, destul de mâhnit, că, la Târgoviște, handbalul nu mai este susținut. E sportul pe care îl iubește din toată inima, fiind și inițiatorul secției de profil în municipiul dâmbovițean. A privit blazat cum handbalistele Daciei au făcut ce au vrut pe teren, dar și-a încurajat părintește elevele, indiferent de greșelile făcute pe parcursul jocului.
Aurel Iancu este absolventul Facultății de Educației Fizică și Sport din Pitești, iar antrenorul Daniel Gheorghe i-a fost elev. Ca jucător de handbal , în sezonul 1983 a evoluat la Minaur Baia Mare, alături de Maricel Voinea, Gheorghe Covaciu, Mihai Mironiuc, Iosif Boros, sub comanda antrenorului emerit Lascăr Pană.
Le-a urat succes celor din Mioveni, în meciurile grele care îi așteaptă luna viitoare și a spus că se bucură, oriunde vede că există susținere pentru handbalul de performanță.
Miercuri, 17 aprilie, Dacia Mioveni va juca ultimul meci al Campionatului, la Rm Vâlcea, cu Național.
Citește și Dacia Mioveni a rupt ațele porții, în meciul cu ultima clasată a seriei, LPS Tg Jiu