Domnul Ioan B. din Trivale, Pitesti, ne-a scris la redactie rugandu-se sa ii spunem care sunt etapele pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire. Etape pe care putem sa le prezentam in cele ce urmeaza…
Conform procedurii deja elaborata de SC Termo Calor Confort SA si aprobata de Consiliul Local, debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si apa calda menajera a unui utilizator de tip condominiu (bloc, scara) se face numai de catre SC Trmo Calor Confort SA in urmatoarele conditii cumulative:
acordul scris al asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale; anuntarea operatorului SC Termo Calor Confort SA si a primariei cu 30 zile inainte de debransare.
Operatorul si autoritatea locala vor emite avizul de confirmare si o instiintare cuprinzand valoarea estimata a devizului lucrarii si data efectuarii operatiunii de debransare; condominiul sa nu fie in zona unitara de incalzire (daca procentul apartamentelor cu centrale este sub 50% atunci nimeni din acel bloc nu se mai poate debransa).
Mai este nevoie si de acordul vecinilor de apartament, dar si de acordul scris al asociatiei de proprietari, plus un referat tehnic emis de SC Termo Calor.
Executia lucrarilor de reconsiderare a instalatiei de alimentare cu energie termica a condominiului se efectueaza in mod obligatoriu pana la data de 01 octombrie.
Cheltuielile de deocnectare vor fi suportate de solicitant (35 lei/calorifer), iar cheltuielile privind modificarea instalatiei in conformitate cu documentatia de reconsiderare a instalatiilor termice din condominiu vor fi suportate de catre asociatia de proprietari.
Tarifulpentru deconectare (emiterea referatului tehnic, analiza documentatie, intocmire proces-verbal de debransare, consultanta tehnica) perceput de Termo Calor Confort este de 100 lei.