1,1K
Desi toate guvernele au conchis faptul ca Ordonanta 34, cea care reglementeaza modalitatea de executare a licitatiilor, este una care are mari scapari, niciunul nu a trecut la modificarea acesteia. Primarii se plang de ani de zile ca, din cauza contestatiilor facute de ,,binevoitori”, le stau in loc proiecte importante pentru comunitate si… degeaba. Este si cazul primarului din Mioveni, Ion Georgescu. Noului spital „Sfantul Spiridon”, investitie de 35 de milioane de euro si care urmeaza sa deserveasca peste 80.000 de locuitori, sta si acum in stand by pentru ca este la a treia repetare a licitatiei. Disperarea primarului este cu atat mai mare cu cat, din 27 de firme concurente, tocmai cea de pe pozitia 24 s-a trezit sa conteste.
,,Puteam face multe daca legislatia era alta, iar Ordonanta 34 este cel mai bun exemplu. Sper ca actualul Guvern sa intervina in sensul ca cei care fac contestatii care nu se adeveresc, sa plateasca. In Franta, daca faci o contestatie care nu are acoperire, cinci ani nu mai ai dreptul sa participi la licitatii. In schimb, in Romania poti face contestatii peste contestatii si nu se intampla nimic. Nu este posibil sa stea o comunitate doi ani de zile fara un spital, care este o mare necesitate, si nimeni sa nu intervina!” a declarat primarul Ion Georgescu, reiterand inca o data speranta ca noul Guvern va intelege necesitatea modificarii Ordonantei 34. Iar daca nu va intelege, probabil ca dezamagirea primarului Georgescu va fi cu atat mai mare cu cat vorbim de propriul guvern, unul absolul majoritar si cu putere de decizie deplina.
Spitalul „Sfantul Spiridon” de la Mioveni ar fi putut fi ridicat pana la acest moment daca timp de doi ani constructorii nu s-ar fi intrecut in contestatii. Ca atare, abia in 2014 se intrevede inaugurarea acestuia. Spitalul va deservi atat populatia Mioveniului, cat si comunele limitrofe si va costa 35 de milioane de euro, bani care vor proveni numai din fonduri de la bugetul local. Noul spital va dispune si de un heliport functional zi si noapte pentru elicopterele medicale. In cadrul acestuia vor fi infiintate sectiile de Urgenta, Chirurgie, ATI, Medicina Interna si Pediatrie, Ginecologie, Obstetrica-Neonatologie, dar si Gastroenterologie si un centru de Cardiologie Interventionala.