Ante post-scriptum: Dacă aţi reuşit performanţa de a trece de citirea titlului, felicitări, puteţi trece mai departe, la lecturarea articolului! Articol care este un pamflet de 1 Aprilie! Repetăm şi pentru cei care nu au avut timp să citească textul, dar şi-au rezervat ore întregi să-l comenteze, necitindu-l: articolul este un pamflet! Dacă nu vă place satira, nu sunteţi la subiect cu realităţile vieţii politice argeşene sau consideraţi că la rubrica de pamflet trebuie tratate subiecte serioase precum indicele de inflaţie sau cursul valutar, închideţi urgent pagina! Dacă vreţi să lecturaţi mai departe articolul, dar vă opriţi la citatul în care facem referire la materiale de construcţie, precizăm că acest pamflet nu este unul publicitar. Ne-am fi dorit noi un contract cu Ceresit, dar… asta e!
Adrian Miuţescu, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş, lansează un avertisment-şoc! Potrivit acestuia, barajul Vidraru ar putea ceda în orice clipă, întrucât s-ar fi creat o fisură pe nu mai puţin de 100 de metri pe verticală!
,,Am informaţii din interior că nu este de glumă cu situaţia în care se află Barajul Vidraru. Din cauza reaşezării plăcilor tectonice şi a numărului tot mai mare de cutremure pe care îl generează, barajul s-a fisurat pe 100 de metri în înălţime. Gândiţi-vă că s-a început construcţia lui în 1961, de către Gheorghiu Dej, şi a fost finalizat în 1966, de Nicolae Ceauşescu. Teoretic, barajul ar mai trebui să facă faţă încă 60 de ani de aici înainte, doar cu condiţia de a nu fi supus, în mod repetat, seismelor. Dacă, Doamne fereşte, autorităţile nu intervin, într-un minut apele acoperă Arefu, în patru minute Valea Iaşului, în 13 minute Albeştii de Argeş, în 20 de minute Curtea de Argeş, iar în Piteşti ne vom afla sub 12 metri de apă în 72 de minute. Pe raza judeţului nu se află doar barajul Vidraru, ci şi cel de la Goleşti, al doilea ca mărime din Argeş. Se rupe Vidraru, se rupe şi Goleştiul, ceea ce ar duce la inundarea comunelor Călineşti şi Căteasca, în doar un minut. În 31 de minute ar fi inundat oraşul Topoloveni, iar în 54 de minute, comuna Leordeni şi Răteştiul.” a declarat Adrian Miuţescu.
Fostul deputat liberal a cerut, în scris, conducerii Consiliului Judeţean să ia măsuri, şi a şi găsit soluţii în acest sens:
,,Pentru astuparea fisurii, aş recomanda asfaltul reactiv BORNIT. Este un material pentru reparaţii pe suprafeţe de asfalt şi beton care se aplică la rece, deci poate fi aplicat inclusiv pe ploaie, şi se întăreşte rapid prin reacţie cu apă adaugată. Este ecologic, reciclabil, nu conţine diluanţi volatili, deci nu va afecta flora şi fauna din proximitate. Chiar şi Ceresit CD 24 poate fi soluţie bună, căci este un mortar de umplere mono-component cu granulaţie fină, special pentru construcţiile din beton armat şi umplerea fisurilor şi golurilor.” a mai declarat Miuţescu.
În urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş a mai declarat că apa şi aerul din Mioveni ar fi poluate radioactiv de către reactorul de la ICN. În urma acestei declaraţii, Miuţescu s-a ales cu un dosar la DIICOT, conducerea instituţiei negând acuzele. Însă liberalul nu se lasă intimidat:
,,La conferinţa de presă viitoare o să declar că Petrochimia Piteşti este la un pas de a sări în aer, la câte minciuni le-au spus politicienii bieţilor oameni rămaşi pe drumuri. "
P.S.:
Pamflet la pamflet! Atenţie, totuşi, acesta este un pamflet, nu daţi click! Repet, nu daţi click!