Doamnelor şi domnilor, poliţia română şi-a luat nasul la purtare! După cum ştiţi, în cursul zilei de miercuri, ditamai edilul de Miceşti, Dumitru Voicu, a fost întors din drum de un mărunt poliţist local în momentul în care voia să intre în curtea Primăriei Piteşti, pentru că intrase pe interzis. Dar pentru că o astfel de ofensă nu trebuia lăsată nepedepsită, primarul Voicu a ambalat motorul şi a intrat în impertinentul cu şăpcălie de l-a băgat în spital.
Ca şi cum neobrăzarea nu ar fi fost şi aşa destul de mare, purtărorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti, Aristanţoiu Bogdan, l-a apostofrat fix pe zidul Facebook-ului pe edilul-şef al Băiculeştiului, afirmând că primarul ar face gesturi demne de cultura suburbană. Într-adevăr, faţa îl recomandă ca fiind posesor de cultură suburbană, dar cum să emiţi astfel de vorbe la adresa unui primar, nu un fişte-cine, nu un coate-goale?! Că e şi Voicu un om ales de oameni, e primul şi cel mai reuşit exemplar din localitatea sa. Cel puţin! Hai să vedeţi ce afirmă Aristănţoiu:
,,Ce i s-a intamplat colegului meu este regretabil! Mai mult decât atât, mă intrigă faptul că un primar ce trebuie să fie un exemplu de corectitudine şi onestitate, face astfel de gesturi demne de cultura suburbană. Dacă ei nu respectă legea, atunci la ce să ne mai aşteptăm? Ce exemplu dă acest om subalternilor săi? Unul îndoielnic, desigur…”
Deci, domnilor din PSD Argeş, că Poliţia Comunitară e în subordinea voastră, iar primarul Voicu este al vostru, vă mândriţi cu el şi-n sculare, şi-n culcare, daţi-i, domnule, afară pe oamenii ăştia care atentează de respectul de care ar trebui să se bucure aleşii noştri! Pe Aristănţoiu trimiteţi-l la munca de jos, nu pe Facebook să se dea mare că i-a apărut poza ba pe PRO TV, ba pe RTV, iar pe impertinentul care l-a oprit pe primar din trafic, puneţi-l să-i plătească şi bara pe care i-a îndoit-o, şi să-şi ceară scuze public, pe prima pagină a ziarelor. Altfel, se va crea un precedent periculos, iar poliţiştii vor crede că au dreptul să oprească în trafic nu doar primari, ci şi prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi, Doamne fereşte, parlamentari. Şi uite aşa puterea sistemului slăbeşte, iar oamenii vor avea iluzia că pot face cu adevărat lucrul pentru care sunt plătiţi. Prost, dar plătiţi…