Cãtãlin Bulf, preşedintele PMP Argeş și candidat al partidului la Primăria Pitești a prezentat, la conferinţa de presă, o parte dintre oamenii care au intrat în cursa pentru fotoliile de primar sau consilier local. Este vorba de Costel Avram, candidat PMP la Primăria Mioveni, Matei Iulian, candidat pentru Consiliul Local Mioveni, Ovidiu Chiru, candidat la Primãria Bascov și Mihai Alexandrescu, candidat pentru Consiliul Local Pitești.
Mihai Alexandrescu și-a prezentat, cu acest prilej, primul proiect pe care dorește să-l pună pe masa Executivului piteștean din postura de consilier local. Acesta face referire la obligativitatea de realizare a unor reprezentări coresponzătoare a proiectelor care vizează transformări urbanistice radicale, cum sunt cele care au făcut obiectul proiectului de reabilitare urbană.
,,Nu sunt urbanist, dar observațiile pe care le voi face cred că sunt de bun simț. Am făcut foarte multe emisiuni la televiziune cu consilieri locali. Unele dintre ele foarte interesante, unde oamenii au fost foarte sincere. I-am întrebat dacă au vizualizat, cumva, proiectul de reabilitare urbană, adică modul în care va arăta Piteștiul. Bineînțeles că nu au vizualizat absolut nimic din ceea ce s-a făcut până acum. Din acest motiv cred că, atunci când în oraș au loc astfel de transformări, ele nu trebuie redate doar în scripte. Trăim în era imprimantelor 3D. În momentul în care refaci un parc sau o piațetă, sau refaci o zonă foarte importantă, trebuie să comunici vizual. În fața primăriei trebuia să fie organizate standuri cu machete astfel încât piteștenii să le vadă. Sunt miliarde băgate în astfel de proiecte. Piteștenii trebui să-și spună părerea dacă vor ca spațiul din jurul lor să fie betonat, sau defrișat, sau modificat într-un anumit fel. Cred că dacă ar fi existat astfel de machete, multe dintre obiectivele incluse în acest proiect de reabilitare urbană nu ar mai fi arătat așa. De aceea unul dintre proiectele mele de hotărâre va face referire la aceste machete, atunci când se fac schimbări peisagisice de anvergură în oraș.” a declarat Mihai Alexandrescu.
Aberațiii urbanistice
Jurnalistul argeșean a semnalat de-a lungul timpului o serie de aberații urbanistice sau chestiuni lipsite de orice utilitate, cum ar fi inconfortabile bănci fără spătar sau niște… formațiuni din beton absolut inestetice și lipsite de orice fel de utilitate.
,,Urbanism. Piteşti, 2016. Bancă din beton pe care nu te poţi aşeza fără să iei între picioare un stâlp din oţel înalt de peste 2 metri. So smart!” – Mihai Alexandrescu
,,Casa Coandă – actuala Casă a Căsătoriilor – este una dintre cele mai frumoase clădiri din Piteşti. În plus, este monument istoric. Ei bine – stupoare! – se doreşte împrejmuirea Casei Coandă cu un gard, de parcă ar fi proprietate privată. Au fost "plantaţi" deja stâlpii din metal – aşa cum se poate vedea în imaginea postată. Practic, o parte din faţada acestei clădiri va dispărea. Treptele şi intrarea nu vor mai putea fi văzute, imaginea monumentului va fi serios ciuntită. Nicăieri în lume, monumentele istorice nu sunt obturate de garduri, tocmai ca să poată fi admirate de public. Păstrând proporţiile, desigur, cum oare am mai putea vedea, de exemplu, Baptisteriul din Florenţa sau pe cel din Pisa, dacă ar fi înconjurate cu garduri? Motivul oficial este acela că, pe treptele Casei Coandă, vin aurolaci. Motivul real mărturisesc că îmi scapă. Oricum, o simplă cameră de luat vederi ar rezolva problema… În imagine pot fi văzuţi stâlpii din metal – oribili – care înconjoară deja Casa Coandă. Nu. Nu mă aştept să reacţioneze "oamenii de cultură" din Piteşti. (Ar fi reacţionat până acum, dacă i-ar fi interesat. Ghilimelele sunt lipsite de orice ironie.)” – Mihai Alexandrescu