Argeşul este judeţ-pilot în implementarea programului guvernamental ,,Lapte-corn-măr şi Triferment”. Vorbim despre un program complet şi complex, în cadrul căruia este luat în calcul circuitul complet al produselor, de la ingerare, la expulzare.
Iniţial, Guvernul a implementat programul ,,Lapte-corn”. Dar pentru că, pe lângă calciu şi fibre, copiii mai au nevoie şi de vitamine, autorităţile judeţene s-au gândit să adauge şi un măr. Ideea a fost şi aceea de a încuraja producătorii locali, mai ales că Argeşul are un institut şi o staţiune de profil. Numai că, ghinion curat, licitaţia a fost câştigată de o firmă din Gorj.
Chiar şi după introducerea mărului în meniu, autorităţile au realizat că programul este incomplet, prin prisma faptului că reacţia fructului cu laptele ar putea avea nevoie şi de sprijinul susţinut al unui Triferment. S-a speculat faptul că mărul a fost introdus tocmai pentru a face loc marilor producători de antidiareice, însă, după un simplu calcul, s-a ajuns la concluzia că aceasta ar fi o soluţie mai ieftină decât construirea de grupuri sanitare suplimentare.