Jurnaliştii din Argeş au fost prezenţi miercurea aceasta pe şantierul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, unde au stat de vorbă cu constructorii şi cu primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, despre evoluţia lucrărilor. Lucrări care, da, sunt în grafic şi pe care comunitatea locală şi nu numai abia aşteaptă să le vadă finalizate.
Marea grijă a primarului, la acest moment, o reprezintă suma de aproximativ 38 de milioane de lei necesară pentru a duce lucrurile la bun sfârşit. În acest sens, a purtat nenumărate discuţii cu reprezentanii Guvernului, pentru ca bugetul central să contribuie şi el cu o parte. Merită şi Mioveniul aşa ceva, susţine primarul, mai ales că aici se află platformele Dacia, principal contributor la PIB-ul României. Mai mult, faptul că un orăşel provincial precum Mioveniul se încumetă de construiască un spital, lucru care nu s-a întâmplat de la Revoluţie încoace, este o iniţiativă absolut nebunească ce trebuie încurajată. De astfel de… nebunii frumoase ar fi nevoie în multe localităţi din România, iar Guvernul, dacă tot nu e în stare să construiască ceva de la zero din fondurile pe care le gestionează, măcar să contribuie, să vină cu o parte. Că a tocat milioane de euro în terenuri de sport aflate în pantă, în bazine olimpice fără apă, în săli de sport cu lacăte pe ele sau în telecabine în zone cu turism zero.
,,Eu sunt Toma necredinciosul, până nu văd banii de la Guvern, nu cred, în ciuda promisiunilor. De discuţii m-am cam săturat! Mă tot gândesc la faptul că Guvernul ar trebui să încurajeze un oraş de provincie care s-a înhămat la un asemenea proiect. Apoi, sper că nu au uitat că la Mioveni se află Dacia, care asigură 4,5-5% din PIB. Altor oraşe li s-au acordat fonduri consistente, Mioveniului, niciodată. Cred că merită şi oraşul Mioveni, comunitatea de aici, ajutorul Guvernului. Acest spital deserveşte nu doar platformele Dacia, unde lucrează 25.000 de angajaţi din întreg judeţul, ci şi 100.000 de locuitori din Mioveni şi localităţile limitrofe. În plus, este extrem de important ca spitalele din Piteşti să fie degrevate. Nu în ultimul rând, un asemenea spital este un lucru care va rămâne pentru viitorii 50 de ani. “ a declarat primarul Ion Georgescu.
,,Cel mai pesimist ar fi să luăm certificate de trezoretie cu răscumpărare în zece ani. Avantajul este la dobândă, dar asta ar însemna ca veniturile Mioveniului să fie reduse, pentru 5-6 ani, cu 30% care să meargă anual spre răscumpărare. De aceea sperăm că Guvernul ne poate ajuta. Una este să te împrumuţi 37-38 de milioane, şi alta să te împrumuţi doar 20-25 de milioane, pentru că oraşul are şi alte activităţi, e în plină dezvoltare, are nevoie de resurse.” a adăugat primarul.