1.„Divina Comedie”, de tanti Alighieri, o comedie spumoasă, cu bule mari, care merge și cu apă minerală Harghita, la sticlă. Se potrivește atât cititorilor din Opoziție, cât și celor de la Putere. Pe alocuri, și… ,,societății civile" din România…
2. „Mândrie şi prejudecată”, de Jana lui Austen, un roman de precampanie, care se poate parcurge ușor, între două negocieri de funcții și-o ciorbă de burtă cu hrean.
3.,,Bătrânul și marea", de Ernest Anyway, în care bătrânul musai are și pensie specială.
4.„Marele Gaby”, de F. Scott Fitzgerald Kennedy. Actorul principal este, în mod firesc, Gaby Bratu, care mereu a think big în viață și a reușit!
5.„Un fleac de singurătate”, de Gabriel García Másquez. O carte despre ce înseamnă să fii aproape singur într-un partid istoric și să ți se mai spună și… Gigi.
6.„Mizerabilii”, de Victor Ugo (pentru că H, de la Hugo e mut, nu se citește, am preferat să-l scoatem, ca să nu mai încurcăm lumea cu lucruri inutile; în definitiv, dacă tot nu se citește, de ce să-l pui?!!!). Ușor de anticipat, cartea asta face referire la toată clasa politică din ultimii 30 de ani, dar și la câteva noi speranțe, mai mizerabile decât mizerabilii ăi bătrâni…
7.„Război şi tace”, de Lev Tolstoi, o carte aproape groasă, despre un președinte și tăcerea sa în vremuri tulburi.
8.„Don Felipe de la Mancha”, de Miguel de Cervantes Saavedra, o analiză sociologică a unei epoci în care dinozaurii nici măcar nu presimțeau glaciara epocă a schimbării.
9.,,Pe culmile disperării", de Emil Ciolan – este cartea de căpătâi a Mariei Dinu, administrator de județ. Fix așa se simte în Consiliul Județea Argeș, de la prima înghițitură de cafea… Până la ultima!
10.„Adio, carne!”, de Ernest Hemingway, un SF de succes a cărui acțiune este plasată într-o realitate distopică deloc utopică. Cetățenii planetei PSD rămân brusc fără resurse și de aici se crează un haos general. Ce vor face? Cum se vor descurca? Le vor ajunge resursele acumulate pentru a coloniza alte planete? Răspunsul nu-l găsiți în această carte!
11.„Scrimă şi pedeapsă”, F. M. Dostoievski – un roman de ceafă și spadă, de intrigi și culise, în care cei buni sunt înjunghiați pe la spate, iar cei răi… nu.
12.„Lolita”, de Vladimir Nabokov. Cartea urmărește destinul tragi-comic al micuței Simona Bucura Oprescu, cea care de la 15 ani a fost coruptă de PSD, un moș libidinos și cu bani, cu care a rămas în complicități amoroase și politice până la maturitatea ce nu a venit nici în volumul al treilea al romanului care are doar un singur volum.
13. „Anna. Kare Nina?”, de Lev Tolstoi. Un roman de dragoste, în care personajul principal se culcă cu Nina, dar se trezește cu Ana. După același model, unii s-au culcat președinți și s-au trezit tot… prostănaci.
14. „Procesul”, Franz Kafka, un compendiu juridic despre toate procesele pierdute de către Primăria Pitești, pe banii proștilor.
15.„De veghe în lan și se cară”, de J.D. Salinger. Un roman pe care mulți liberali i-l recomandă deputatului Dănuț Bica. Pentru cultura generală, zic ei…
16.„Robi son Crusoe” (adică Robi, fiul lui Crusoe), de Daniel Defoe. Vorbim despre o carte de specialitate, despre un tratat de criminalistică în care organele de anchetă sunt la fel de competente precum polițistul Roby din Las Fierbinți.
17.„Să ucizi o pasăre lătrătoare”, de Harper Lee. Un roman de un lirism sfâșietor, despre o doamnă care a trăit în Italia și s-a căsătorit în Franța, a cărei valoare este nerecunoscută de către ingrații din România, mai ales de către cei de la Ștefănești.
18.„La răscruce de vânturi”, de Emily Brontë. O carte recomandată membrilor ALDE, conduși de un președinte care, după cinci neveste, a ajuns la vârsta pensiei speciale și a deplinei… seninătăți.
19.„Aventurile lui Huckle Burberry Finn”, de Mark Twain. Un roman dighisit, stilat, cu coperte din piele legate în fir de mătase, pentru domni precum senatorul Ion Popa. Exemplul este unul aleatoriu…
20. „Marile restanţe”, de Charles Dickens – o trilogie decadentă, despre un partid istoric aflat de trei decenii în opoziția argeșeană, fără a învăța nimic din această experiență.
21.„Ferma animalelor”, de George Or Well, roman care tratează pe larg destinul unui președinte de Consiliu Județean, cu mari șanse de a fi chiar Dan. Cartea nu pune accent pe animale, ci pe… ferma, în care ,,ferma" vine de la ,,ferm", desigur. Pentru că personajul principal este ferm. Desigur.
22.„Stăpânul inelelor”, de J. R.R. Tolkien, un roman fluviu despre toate cele cinci relații din viața unui om, toate soldate cu câte o căsătorie.
23.„Moby Dick”, de Herman Melville – roman erotic, pe bază de dick, recomandat a se citi puțin și rar, ca să nu aveți probleme cu vederea…
24. „Harry Trotter”, de J.K. Rowling – o carte de travell&living (&shopping) pe tot globul, în numele relațiilor bilaterale și a unei experiențe care ar trebui folosită în folosul comunității.
25.„Muntele prăjit”, de Thomas Mann – carte de bucate, adăugită și îmbogățită cu experiențele culinare ale președintelui PNȚCD Argeș, Gigi Dinescu, posesor de tuci și apetit politic debordant.
26. „Fructele mâniei", de John Steinbeck. Un fel de ,,M*ie, PSD!", dar spus într-un mod mai plastic, mai… metaforic.
27. „Aventurile lui Sherlock Holmes”, de Arthur Conan Doyle – roman colectiv, în care toată lumea se pricepe la dezlegarea misterelor, toată lumea știe cine este criminalul, toată lumea știe cum se extrage ADN-ul din oase și mai ales cum armata americană își procura fetițe de la Caracal.
28. „Micul trist”, de Antoine de Saint-Exupéry – tratat psihologic despre oameni mici care se cred mari.
29. „Numele trandafirului”, de Umberto Fuego – un studiu dendricol despre cum poți altoi un trandafir cu un partid și să iasă tot… ,,M*ie, PSD!".
30.„Maestrul şi Gargareta”, de Mikhail Bulgakov – roman de dragoste, despre conviețuirea dintre două partide care vor să iasă pe PLUS, dar USResc (a se citi… ușăresc!) și ele la greu.