Sâmbăta ce tocmai a trecut s-a desfășurat Conferința județeană „STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare”, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș (în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și Universitatea din Pitești).
Un moment emoțional, care i-a făcut pe mulți să plângă în sală, a fost prezentarea judecătorului Ion Rebeca, cel care din 2016 face educație juridică în școli. Acesta a povestit, păstrând anonimatul, despre cazurile cu care s-a confruntat în cadrul proceselor pe care le instrumentează, despre mărturisirile și suferințele sfâșietoare ale copiilor, despre greutatea care se află pe umerii săi când, uneori, trebuie să aleagă cui lasă un copil în îngrijire: tatălui alcoolic sau mamei absolut dezinteresată.
,,Pentru că este deja legiferat, trebuie să intervenim pentru prevenirea bulingului în școli. Din păcate, nu se întâmplă asta. Nu știu dacă există acele comisii interdisciplinare, nu știu dacă acestea funcționează. Noi, magistrații, avem obligația să ne implicăm pentru a preveni violența în școli. Primăriile au această obligație, prefecturile, autoritățile administrației publice. Dacă legea ne obligă și noi nu facem nimic… Sper, însă, că vom colabora pe viitor.” a concluzionat magistratul argeșean.