Copiii au nevoie de un stil de viață special, având în vedere că sunt în creștere, alegerile pe care le iau părinții pentru ei în această perioadă afectându-le toată viața. În această categorie intră și regimul alimentar, care le conturează întreg viitorul medical, dar și personal. Există câteva alimente care nu trebuie să lipsească nicidecum din dieta unui copil, fiind esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a acestuia. Vrei să descoperi care sunt acestea?
Iată lista compusă din 10 alimente pe care să le integrezi în dieta copilului tău!
- Ouă
Primele pe listă sunt ouăle, fiind cea mai bună sursă de proteină, pline de nutrienți și vitamine. Integrează-le în micul dejun al copilului, sub orice formă preferă acesta.
- Lapte
Laptele este un aliment extrem de nutritiv, având beneficii asupra oaselor și a sistemului cardiovascular. Copilul îl poate consuma simplu sau, dacă preferă, cu cereale. Nu este nevoie să cauți laptele prea mult, poți lua lapte de la Auchan, fiind proaspăt și la prețuri accesibile. Dacă alegi să iei și cereale, încearcă să nu fie din categoria celor cu prea mult zahăr.
- Spanac
Spanacul are calciu, zinc, acid folic, fier, vitamina C, fibre, toate acestea fiind perfecte pentru dezvoltarea copilului tău. Îl poți pune proaspăt, în salată, sau găti alături de alte ingrediente sănătoase.
- Sfeclă
O sfeclă are un aport mare de Vitamina B9, cea responsabilă de regenerarea rapidă a celulelor. Astfel, dacă vei face un suc de sfeclă sau o salată, copilul tău îți va mulțumi în viitor.
- Nuci
Nucile ajută la dezvoltarea sistemului nervos și la funcțiile cognitive, prin fibrele și grăsimile naturale de care are nevoie organismul copilului tău.
- Morcovi
Toată lumea știe că morcovii ajută la vedere, având betacaroten, vitamina K, potasiu și antioxidanți. Pe lângă funcția vederii, morcovii susțin și scăderea colesterolului.
- Usturoi
Usturoiul este un aliment miraculos, fiind excelent pentru dezvoltarea imunității. Având proprietăți antibiotice, consumul regulat de usturoi va întări sistemul imunitar al copilului tău și va grăbi procesul de vindecare atunci când este bolnav.
- Afine
A fost demonstrat că afinele, consumate zilnic, ajută la întărirea sistemului metabolic și reduce riscul de diabet sau boli ale inimii.
- Ulei de măsline
Uleiul de măsline este un bun aliat împotriva bolilor inflamatorii, având un conținut ridicat de grăsimi monosaturate.
- Pește
Ultimul, dar nu cel din urmă, este peștele, un aliment care trebuie consumat de minim două ori pe săptămână, fiind bogat în minerale, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc, vitamina D, vitamina B2 și omega-3.
Așadar, copilul are nevoie, mai mult decât un adult, de un stil alimentar sănătos, pentru a evolua cât mai frumos posibil și pentru a avea toate resursele necesare. Incorporează alimentele de mai sus în dieta familiei tale și, nu numai că veți simți beneficii la nivelul organismului, atât fizic, cât și psihic, dar vei observa că stabilești obiceiuri sănătoase pe care copilul tău le va prelua în viața sa de viitor adult.
Sursa foto: pexels.com