Prefectul Ion Popa a cerut Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala sa elaboreze o metodologie de organizare a unor piete taranesti, cu precadere in orase si municipii, altele decat pietele agroalimentare cu activitate permanenta.
Pietele taranesti vor avea caracter volant, cu o durata limitata de functionare in timpul zilei (orele 7.00-12.00), fiind destinate comercializarii cu amanuntul de catre producatorii agricoli a produselor agricole si agroalimentare din productia proprie: legume, fructe, fructe de padure, miere, cartofi, struguri, pepeni, produse traditionale (preparate din carne, lactate, branzeturi, tuica, vin) etc. Primarii sunt cei care trebuie sa identifice si sa amenajeze spatiile de organizare a acestor piete, in cartiere, asa incat sa aiba apa curenta si sa respecte normele igienico-sanitare. „Pietele taranesti volante sunt o premiera pentru Romania. Ele functioneaza de peste 30 de ani in tarile occidentale. Prin infiintarea acestor piete dorim sa facilitam valorificarea directa a productiei agricole din micile gospodarii taranesti si sa venim in sprijinul consumatorilor, incat acestia sa achizitioneze produse proaspete la preturi reduse”, a precizat prefectul Ion Popa.
In cadrul sedintei Colegiului Prefectural de joi, 31 iulie, directorul DADR Corneliu Vasilescu va prezenta primarilor conditiile de infiintare a pietelor taranesti si Ghidul de bune practici pentru comercializarea produselor agricole si alimentare prin „piata taranesca”.
Purtator de cuvant al Prefecturii Arges
(24 iulie)