Respectând normele de lucru care au fost impuse pe perioada pandemiei, pe șantierul de construcție al noii săli multifuncționale de sport din Mioveni lucrările au continuat în ritm nomal, cu muncitorii protejați în echipamente speciale, împărțiți în echipe de lucru de câte trei persoane.
La interior s-au finalizat lucrările de zidărie și tencuieli, iar în prezent se lucrează la instalația electrică, în timp ce în unele zone se finisează pereții din gips carton.
Tot în această perioadă s-a finalizat structura centralei termice, iar la pista de bowling s-a finalizat structura de beton și au fost montate șarpanta metalică și tablă cutată.
Sala va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, volei, tenis de câmp și competiții de gimnastică. Are trei corpuri. Corpul principal, denumit A, va include intrări pentru 2.010 persoane, 32 de uşi, foaiere (cel de la nivelul parterului va avea o suprafaţă de 158 mp, iar foaierul de la nivelul etajului, care va asigura fluxul evacuării persoanelor, 1.100 mp), grupuri sanitare, sistem de sonorizare, tabelă de scor electronică, sistem de iluminare pentru sală, sistem de canalizare, proiector TV, garderobe şi teren principal de handbal, plus vestiare, spaţii de recuperare (saună, bazin cu apă rece şi caldă, mic grup sanitar și zonă de relaxare), cabinet medical și spaţii complementare (comerţ, spaţii de protocol, alimentaţie publică și spaţii tehnice). Corpul B va fi la nivelul parterului şi va avea o sală de bowling, iar la etaj – un club. Corpul C va adăposti centrala termică. Amenajările exterioare vizează parcări, alei carosabile, spaţii verzi și împrejmuiri.
NR Sperăm ca echipa locală de handbal feminin a Daciei Mioveni să aducă meciuri de Liga Florilor, din toamnă, în această modernă Sală!
Totul depinde de deciziile Federației Române de Handbal, care a emis, deocamdată, un scenariu ce dezavantajează echipa Mioveniului, prin faptul că obligă cele mai bune echipe ale diviziei A, cu cei mai buni coeficienți, ( CSM Galați și Dacia Mioveni) să joace între ele un meci eliminatoriu, fiind plasate în aceeași grupă, iar echipele cu coeficienți mai slabi sunt puse în a doua grupă și vor da cealaltă echipă care va promova. În această logică, rezultă că Federația nu urmărește să aibă în Liga Națională cele mai bune echipe divizionare, ci doar pe cele mai dragi staffului FRH. Asta ar fi păgubos, grav și trist pentru handbalul românesc!
Imagini video cu evoluția lucrărilor la Sala Sporturilor Mioveni