Mai multe lucrări de infrastructură care vizează județul Argeș au fost luate în considerare în urma dezbaterilor Master Planului pe Transport prezentat de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat deputatul de Argeș Mircea Drăghici.
Printre acestea, construcția autostrăzii Piteşti – Sibiu inclusiv cu centura ocolitoare de la Curtea de Argeș, dar și identificarea de soluţii pentru modernizarea și reabilitarea Transfăgărășanului.
"Sunt bucuros că a fost stabilit un câștigător pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti – Sibiu. Sperăm să nu apară complicaţii în perioada de contestaţii și să intrăm în grafic pentru construcția acestei autostrăzi vitale pentru dezvoltarea Argeșului și a sudului țării, cu un termen de finalizare pentru 2018 – 2019.
Vreau să anunț că la discuțiile prilejuite de prezentarea variantei finale a Master Planului pe Transport, ministrul Ioan Rus a dat asigurări că la construcția Autostrăzii Pitești – Sibiu a fost prinsă și centura ocolitoare de la Curtea de Argeș.
În urma discuțiilor cu CNADNR, s-a decis ca anul acesta să fie făcute investiții în covorul asfaltic pe traseul Pitești – Curtea de Argeș și reparații în locurile unde au fost constatate alunecări de teren și rupturi pe DN 73C Câmpulung – Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea.
În urma acelorași discuții a fost identificată și o posibilă soluție pentru modernizarea Transfăgărășanului și completarea acestuia prin construcția de copertine de protecție împotriva avalanșei care să prelungească cât mai mult perioada de timp în care drumul poate rămâne deschis circulației. S-a ajuns la concluzia că este nevoie de promovarea unui parteneriat public – public, în speță este nevoie de consens între CJ Argeș și CJ Sibiu, asociațiile de dezvoltare intercomunitare cu interese pe Transfăgărășan și ministerul Transporturilor prin CNADNR. Aceasta ar fi cea mai eficientă cale pentru a reuși atragerea de finanțări nerambursabile într-o anumită măsură şi, pe de altă parte rambursabile, în parteneriat cu Banca Europeană de Investiții, Banca Mondială și Comisia Europeană, pentru a beneficia de dobânzi cât mai scăzute. Bineînţeles că se va pune în discuţie şi cofinanţarea de la cele două Consilii Judeţene, în cazul în care se creează consensul pe această temă.” a precizat Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici.