1,8K
Potrivit directorului adjunct al AJOFM Arges, Claudiu Baciu, multi dintre someri prefera sa incaseze indemnizatia de somaj de 400 de lei lunar si sa stea degeaba, decat sa lucreze o luna pentru 500-600 de lei.
Argesul este unul dintre judete care, din punct de vedere al somajului, se afla aproape de media nationala, in luna martie situandu-se la 6,37%. Dintre toti somerii din Arges, 37,41% (6.087 de persoane) primesc o indemnizatie de somaj, insa autoritatile locale se plang ca o buna parte dintre cei ajutati se roaga de patroni sa nu-i angajeze ca sa isi poata primi mai departe banii de la stat.
,,Noi suntem obligati prin lege sa le dam repartitie somerilor catre locurile de munca vacante. Ei daca se duc la angajatori si vin cu negatie le dam somaj in continuare. Daca ii angajeaza, se sisteaza indemnizatia. Cei mai multi se duc la angajator si zic: <Stiti, daca puteti sa-mi dati negatie ca eu vreau sa raman in somaj, nu vreau sa lucrez>. Asta a fost nemultumirea noastra. Majoritatea vin inapoi cu negatie de la angajator.” a declarat, pentru HotNews.ro, directorul adjunct al AJOFM Arges.
Acesta a mai spus ca, in ciuda eforturilor Agentiei de a gasi locuri de munca vacante, angajatorii sunt reticenti si nu mai vor sa participe la bursele de locuri de munca organizate din cauza experientelor cu somerii care cer sa nu fie angajati. Asta da paradox! Intr-o perioada in care un loc de munca reprezinta pentru multi o mana cereasca, sunt romani care cer sa nu fie angajati. Personal, credem ca acestea reprezinta, mai degraba, exceptii, mai ales ca o carte de munca este la fel de importanta, chiar daca pe aceasta figureaza un salariu modic.