Euroins, cea mai amendată companie de asigurări din România, liderul pieței RCA, are mari probleme. Conform raportului de control întocmit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), societatea se află într-o situație financiară similară cu cea a societății City Insurance înainte de prăbușire.
Peste 90% din disponibilitățile bănești ale societății ar fi fost fost transferate în bănci din afara țării, iar din foarte puținii bani pe care societatea de asigurări îi păstrează în România, nu nu ar reuși să achite decât salariile angajaților săi.
Societatea de asigurări are zeci de popriri pe conturi în fiecare lună, rostogolind obligațiile de despăgubire în instanță, mizând, la fel ca City Insurance înainte de faliment, pe termenele de soluționare în instanță, care durează 3 ani, știind foarte bine că peste 3 ani, societății îi va fi anunțat falimentul, iar plata despăgubirilor se va efectua de către FGA, adică, de către toți șoferii români!
Euroins declară că informația este falsă și că mesajele sunt menite să afecteze în mod deliberat imaginea Euroins și credibilitatea generală a pieței asigurărilor.
Fitch Ratings a retrogradat calificativele de soliditate financiară ale Euroins România și ale altor doi asigurători generali din cadrul grupului Euroins Insurance Group (EIG), cu perspectivă negativă, citând scăderea “semnificativă” a capitalurilor, în urma recalculării rezultatelor EIG pe 2020.
Euroins este compania spre care s-au îndreptat mulți români, după falimentul City Insurance pentru că practică printre cele mai mici tarife de pe piața asigurărilor. Nu știm cum se face, dar se pare că doar companiile cu costuri prietenoase pentru clienți au probleme!