2,K
Dupa Noua-Zeelanda, Japonia a fost lovita de cel mai puternic seism din istoria moderna. Desi nu se poate spune cu exactitate cand vor avea loc noi cutremure, reasezarea placilor tectonice creste riscul seismic in mai multe zone din lume.
Statele Unite
Ultimul cutremur mare a avut loc in aceasta zona in 1812. Principalele orase mari care se afla pe cea mai periculoasa placa americana, New Madrid, sunt Saint Louis si Memphis. Un seism puternic de-a lungul faliei New Madrid ar putea provoca cele mai mari dezastre economice cauzate de o catastrofa naturala care ar putea lovi Statele Unite.
Turcia
In cutremurul de la Izmit din 1999 au murit 18.000 de oameni. Seismologii sunt ingrijorati, pentru ca urmatorul seism ar putea zgudui si sudul Istanbulului, aglomeratie urbana ce numara peste 12 milioane de locuitori. Sunt insa prevazute serii de cutremure mai mici, nu unul de o magnitudine foarte mare, dar acest lucru nu este de natura sa linisteasca populatia.
Australia
Australia nu se afla intre doua placi tectonice, dar activitatea seismica din aceasta tara este rezultatul unor miscari tectonice care au loc departe de continent. Din fericre, cea mai mare parte a cutremurelor australiene, inclusiv cele cu o magnitudine de peste 4 pe scara Richter din anul 2008, s-au produs in centrul tarii, o regiune arida, iar pagubele au fost minime.
Nepal
Geologii avertizeaza ca o miscare seismica importanta ar putea lovi capitala tarii, in lipsa altor cutremure in ultimii ani. La Katmandu, tehnicile de constructie sunt neadapatate pericolului, iar populatia urbana creste continuu.