Printre obiceiurile culinare ale pitestenilor, exista cateva mai deosebite, care provoaca grimase de profund dezgust celor mai sensibili sau simandicosi.
In targul saptamanal din Pitesti, pe gratarele incinse, sfaraie alaturi de obisnuitele cefe, cotlete, pastrame, carnati sau deja banalii mititei, diverse organe despre care multi habar nu au ca se pot manca si ca sunt delicioase. Cunoscatorii asteapta cu nerabdare sfarsitul de saptamana pentru a merge sa se delecteze cu mate fripte, fudulii, splina, ficat, maduvioara impletita si data prin malai, rinichi sau momite. Practic, aproape tot ce se gaseste la un biet porc (ochi nu am vazut totusi), poate fi pus pe gratar si, alaturi de o cantitate suficienta de mujdei, poate fi ingurgitat cu o deosebita satisfactie.
Vedetele sunt de departe matele fripte – zise si chiscare – mate fripte care nu sunt chiar asa, pentru toti coate-goale, dat fiind faptul ca aceste delicatese sunt la mare cautare chiar si de catre cei cu gulere albe.
Afacerea cu organe are un succes nebun, motiv pentru care a fost preluata si de cateva carciumi din Pitesti si imprejurimi.