Cu toate că salvamontiștii nu mai contenesc în a-i atenționa pe turiști să nu mai hrănească urșii și să facă poze cu ei, alți și alți inconștienți își pun în permanență viața în pericol pentru un selfie cu Moș Martin. Reprezentanții Consiliului Județean Argeș au cumpănit foarte bine problema și și-au spus așa: dacă tot este interzisă vânătoarea, relocarea urșilor este o misiune aproape imposibilă, iar instituția pierde sume imense ținând închisă Cetatea Poienari, poate ar trebui încercată o nouă strategie: una pe placul turiștilor, dar luând în calcul și faptul că urșii aproape că s-au domesticit. Ursul ar putea fi, practic, noul câine, animalul de companie de talie ceva mai mare.
Om și urs și-ar da astfel mâna, respectiv laba, pentru a scoate turismul argeșean din marasmul în care este ținut de atâția ani! Vă dați seama numai căți turiști amatori de adrenalină ar putea atrage noua ofertă a administrației județene, ofertă care arată, în mare, cam așa:
-selfie cu ursul – 50 de lei;
-selfie cu ursoaica cu pui – 100 lei;
-poză cu copilul hrănind ursul – 100 lei;
-poză cu ursul hrănindu-se cu copilul tău – gratis;
-grătar într-o companie selectă de urși, deparazitați și cu vaccinul la zi – 150 lei + 30 de mici de fiecare urs;
-reecranizarea filmului ,,Fram, ursul polar" – 1000 euro/zi de filmare, plus 10% din încasări;
-adoptarea unui urs pe post de animal de companie – 5.000 de euro;
-vizită la Cetatea Poienari, cu comitet de primire format din șase ursoaice apetisante – 100 lei/persoană;
-colectare selectivă din pubelele de gunoi cu urși mult mai antrenați decât oamenii să facă acest lucru;
-participarea la Tabăra de vară pentru copii ,,Ursul doarme și visează", în compania unor urși declarați vegani pe propria răspundere;
-campionatul național de skandenberg cu ursul;
-pentru diversificare și o mai mare adresabilitate către micii turiști, se va trece și la naturalizarea ursului Panda, un fel de ponei al urșilor.