CSM Deva – Dacia Mioveni a fost unul dintre cele mai slabe jocuri de care a avut parte Liga Florilor.
Venită, la fel ca în ultimele etape, pe avarii, din cauza accidentărilor și plecărilor din lot, ne așteptam, totuși, ca jucătoarele Daciei să-și onoreze blazonul în fața echipei cu zero puncte, după XXI de etape.
Chiar dacă matematic întâlnirea cu Deva nu conta deloc în clasament, Dacia având 18 puncte, și fiind sigură pe barajul de menținere în Liga Florilor, unde va merge cu CSM Slatina, în timp ce Deva o să coboare direct în liga secundă, finanțatorii și conducerea clubului se așteptau la o victorie.
Cu Ștefania Lazăr în recuperare, după operația la genunchi, cu pivotul Roxana Cîrjan accidentată, ca și Mădălina Predoi care a stat de formă pe bancă și plecările Mădălinei Toma și Alexandrei Banciu, teamul Mioveniului a furnizat astăzi publicului devean un festival al erorilor individuale oferind atacuri pe tavă celei mai slabe echipe din campionat.
Pentru că, da, Deva exact asta a fost, o echipă slabă, motivată spartan de fostul antrenor secund al Daciei, Daniel Gheorghe, care în acest meci a vrut enorm să-l bată, cu orice preț, în meci, dar și la propriu, pe Goran Kurtes.
Falimentar la capitolul fair-play, Daniel Gheorghe a făcut un gest execrabil, level autogară, la salutul oficial al delegațiilor celor două echipe, adresat tehnicianului sârb, iar la final, tot în loc de salut, s-a năpustit, cu intenția de a-l lovi pe cel despre care crede că i-a oferit oportunitatea de a redeveni antrenor principal în Liga Florilor. Trist!
Folosindu-se la maximum de ceea ce știa despre jucătoarele Daciei Mioveni, direct și indirect, Daniel Gheorghe a câștigat meciul cu ajutorul handbalistelor Mioveniului, care au ratat incredibil din poziții excelente de finalizare, ceea ce oferă o suspiciune rezonabilă că au fost cu gândul la alte jocuri decât la cel din teren, pentru că ratările văzute astăzi sunt prea mult pentru niște jucătoare profesioniste.
Jocul a început cu ratări jalnice ale ambelor tabere, dar Dacia a excelat, marcând primul gol abia în minutul 10, în timp ce Deva marcase 3 goluri.
Al. Georgescu a început cu o aruncare ratată și a continuat cu primul 7 metri ratat, executat exact unde știa Gheorghe Daniel că dă de obicei, la fel ca cel din minutul 22, ratat la fel, după ce, pe rând, mai rataseră 7m Lisewska și Judith Vizuete, jucătoare care și-au revenit în continuarea partidei, fiind două dintre DOAR CELE TREI JUCĂTOARE care au marcat în acest meci pentru Dacia!
Până în minutul 22, Dacia dăduse doar 3 goluri, iar Deva 4…
Cu erori de curtea școlii, meciul a curs ca un duel al neputinței celor două formații.
A fost 7-7 la pauză.
Dacia s-a dus la 7-10 , în minutul 34, prin Lisewska, deși suferea după eliminări bizare dictate concomitent lui Tomescu și Irinei Ivan. De fapt, am asistat la un atac nesportiv al pivotului devean, care nu a primit nici o sancțiune.
Andreea Ivan a irosit situații excelente de gol, încă de două ori până la final și meciul s-a terminat 16-15.
Un meci cu sărăcie de goluri și de tehnică, ce a atins recorduri negative pentru majoritatea jucătoarelor de la ambele echipe.
La Dacia au marcat doar 3 jucătoare: Sylvia Lisewska 8, Judit Vizuete 3 și Raluca Nicolae 4.
Au ratat aruncări: Vizuete un 7m, Georgescu 3 din 3 (2 din 7m), Andreea Ivan 3 din 3, Lisewska 2 din 10, C Boian, 2 din 2.
Dincolo de rezultatul pentru care jucătoarele Daciei sunt pe deplin răspunzătoare, în condițiile în care jocul a furnizat suficiente situații de gol, rămânem cu gustul amar al nerespectării spiritului de fair-play al competiției și al sportului, în general, din partea fostului antrenor secund al Daciei, Gheorghe Daniel.
Is just a game!..
CSM DEVA – DACIA MIOVENI 16-15 (7-7) Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi
Deva: Inculeț, Năstasă, Nanu – Pătuleanu 5, Șamanț 3, Malac 2, Livrinikj 2, Ciolan 2, Cherecheși 1, Racho 1, Onicaș, Tămaș, Petrescu, Croitoru. Antrenori: Daniel Gheorghe, Cosmin Hendrea.
Mioveni: Ion, Polocoșer – Lisewska 8, Nicolae 4, Vizuete 3, Nițu, Georgescu, I. Ivan, A. Ivan, Beșleagă, Tomescu, Boian. Antrenori: Goran Kurtes, Alin Oprescu.
Evoluția scorului: 3-0 (min. 8), 5-3 (min. 20), 7-7 (min. 30), 8-10 (min. 35), 13-11 (min. 46), 14-14 (min. 53), 16-15 (final).
Minute de eliminare: 10-12.
Aruncări de la 7 metri (transformate): 4-7 (4-3).