Presedintele Senatului Romaniei este acum un parlamentar de la PD-L. La conducerea Secretariatului General al Guvernului e un membru UDMR, adica un maghiar din Romania. Pe de alta parte, aflu de lansarea unor viziuni ale opozitiei, pe diverse teme. Cei de la Uniunea Social Liberala se pregatesc de marea batalie, isi ascut convingerile politice pentru sfasierea dusmanului crunt care a nenorocit tara. Acesta este inceputul comentariului meu.
Timp de un an si chiar mai mult, pornind de pe la momentul impunerii masurilor de austeritate, lideri politici si parlamentari ai opozitiei au incercat sa ne convinga de faptul ca “sfarsitul tiraniei este aproape”. Primul termen a fost stabilit la final de an 2010: “Vom prelua puterea in Senat. Ne mai trebuie doi-trei oameni si noi vom decide. Apoi vom trece la Camera si la inlaturarea lui Basescu”. Al doilea termen: final de prima sesiune parlamentara pe 2011. “E aproape gata! Cel tarziu in mai-iunie Senatul va fi dirijat de Uniune. Avem semnale”, ni se spunea. Apoi, alt termen: “Dupa vacanta de vara, cel tarziu in octombrie, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va trece de partea noastra. Adio majoritate in favoarea Guvernului!”. N-a fost sa fie nici atunci. Acum nu mai exista termen, ca doar se apropie anul alegerilor si se presupune ca preluarea puterii se va face prin votul romanilor. Acesta a fost cuprinsul comentariului.
USL nu numai ca nu a capatat majoritatea in Senat, dar a si pierdut conducerea Camerei superioare a Parlamentului. In (im)posibila situatie a suspendarii din functie a presedintelui tarii, interimatul va fi asigurat de un senator PD-L, nu de independentul Mircea Geoana sau de un membru al PSD, PNL sau PC. Din motive obscure, opozitia a ales sa scape de un prostanac cu riscul pierderii sefiei Senatului, uitand de faptul ca isi dorea majoritatea necesara impunerii deciziilor. A uitat efectiv esenta democratiei: puterea apartine majoritatii si este dobandita si exercitata prin vot. In baza acestui motiv ma intreb ce gesturi prostanace vor mai face cei din opozitie pentru a ajunge la un deznodamant care va insemna pierderea alegerilor din 2012. Aceasta a fost concluzia comentariului meu. Si este…