În timp ce majorările salariale ale medicilor şi profesorilor au fost reportate pentru la anul, în martie, demnitarii s-au grăbit să-şi asigure venituri substanţial mai mari chiar din luna iulie a acestui an. De ce? Pentru că pot! În orice stat normal, acest gest sfidător ar purta numele de abuz de putere. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, are însă justificări pentru priorităţile partidului său.
,,Vreau să vă spun că până acum au crescut salariile în aproape tot sectorul bugetar. Este vorba de 15% pe care i-a obținut ca și majorare Educația, 15% Sănătatea, 20% Administrația locală. Luna trecută iarăși au fost 20% în agențiile de mediu, Delta Dunării, OPC-uri, IMM-uri, iar acum, de la 1 iulie, se intră pe o grilă de salarizare, care nu privește doar demnitari, privește și administrația publică locală și nu se putea trece administrația publică locală pe o grilă separată, pentru că sunt în aceeași anexă, deci nu este majorare doar pentru demnitari. Anul acesta au fost majorări pentru toate categoriile de bugetari." a precizat ministrul Muncii.
Dacă, în prezent, un ales naţional câştigă puţin peste 5.500 lei, de la 1 iulie ar urma să câştige peste 13.000 lei.
Trecând, însă, şi peste acest aspect care ţine de pură sfidare, întrebarea care se pune este următoarea: PSD se va ţine de cuvânt în ceea ce priveşte majorările salariale promise pentru 2018? Sunt convinsă că medicii şi profesorii mai pot avea răbdare un an, cum au avut ani de-a rândul o toleranţă incredibilă. Însă, dacă anul acesta nu s-au găsit fonduri, de ce s-ar găsi la anul? Ce măsuri incredibile a luat PSD în prezent, pentru a sădi premisele unor creşteri economice consistente în 2018? Parcă presimt că istoria se va repeta, că atunci când vor ajunge la final de mandat, social-democraţii vor arunca cu promisele majorări salariale (între timp aruncând doar firimituri), iar viitoarea guvernare le va anula, pe motiv că sunt măsuri populiste nesustenabile… Doamne-ajută să mă înşel!